Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ο νέος μου πίνακαςΠαραπάνω σας δίνω μια φωτογραφίς από τον καινούργιο μου πίνακα. Πρόκειται για μια προσωπογραφία του Albert Einstein, γνωστού επιστήμονα του 20ου αιώνα που διέπρεψε σε μαθηματικά αλλα και φυσική. Διατύπωσε την διάσγμγ θεωρία της σχετικότητας σύμφωνα με την οποία δήλωνε την ισοδυναμία ενέργειας και μάζας.

12 σχόλια:

px είπε...

Αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός ο μαθητής που αντί να διαβάζει μπλοκάρει. Ε; Ποιος;

Dominic είπε...

Και ποιος πολυάσχολος καθηγητής μπλογκάρει επίσης; Το θέμα είναι ότι σας πεθύμησα και είπα να σας ψάξω λίγο. Ε, είστε και μέσα σε όλα, πολύ θέλει; Μέσα σε όλη αυτήν την αναστάτωση με τις καταλήψεις κλπ ξέκλεψα λίγο χρόνο. Δεν ξέρω γιατί αλλά φέτος ένιωσα μια έλξη προς τα βιβλία, μη φανταστείτε τα σχολικά ούτε λόγος, για λογοτεχνία και λέω, γιατί φέτος που έχουμε τρεχάματα; Διάβασα και εκείνο το βιβλίο που μας προτείνατε του Α. Βλάχου. Σου μεταφέρει τα γεγονότα της εποχής σαν να ήσουν εκεί. Μήπως έχετε κανένα άλλο βιβλίο να μου προτείνετε; Παρεμπιπτόντως σας άρεσε ο πινάκας μου;
Γιωργάκης

px είπε...

Βοήθησέ με λίγο παραπάνω (το Αλτσχάιμερ, ξέρεις...). Χωρίς να καρφωθείς, δώσε μου στοιχεία για το τμήμα και ό,τι άλλο κρίνεις επιβοηθητικό.

Dominic είπε...

Γιατί απλά δεν κοιτάζεις την υπογραφή μου στην φωτογραφία του πίνακα κάτω δεξιά; Αν πάλι δεν βγάλεις τίποτα σου λέω να ψάξεις στο βιβλιαράκι με τις βαθμολογίες για το περσινό Β4.

px είπε...

Τώρα τι να σου πω; Ότι εξεπλάγην ευχάριστα; Καλλιτεχνικές ανησυχίες δεν μου είχες εκφράσει και τώρα βλέπω ότι γκαζώνουν από καιρό. Στο βιβλιαράκι που λες υπάρχουν νεκροί αριθμοί (σας το έλεγα άλλωστε) και σ' ό,τι ζωγραφίζεις βλέπω μια ζωή να σπαρταρά. Ελπίζω να βρεις ό,τι ζητάς. Εγώ θα είμαι εδώ για ό,τι και αν με χρειαστείς. Να 'σαι καλά και τα λέμε.
(Συγχώρα με για τις φάπες... Ήταν, βλέπεις, συναδελφικές...)

Dominic είπε...

Όταν λέτε νεκροί αριθμοί τι ακριβώς εννοείτε;

px είπε...

Τα 12 και τα 05 που σου έβαζα. Τα διέγραψες από τη μνήμη;

Dominic είπε...

Μήπως με μπερδεύετε με τον άλλο τον Γιώργο; Εγώ είμαι ο Γιώργος που καθόταν στο δεύτερο θρανίο με καλύτερους βαθμούς.

px είπε...

To κατάλαβα, βρε. Καθόσουν μαζί με τον "πυροσβέστη". Υποδυόσουν τον καλό μαθητή και το καλό παιδί. Αλλά είχα καταλάβει από νωρίς τι μούτρο ήσουν. (Πλάκα κάνω)

Dominic είπε...

Και νόμιζα ότι με ξεχάσατε... Θα ήθελα από εσάς να μου προτείνετε ένα καλό βιβλίο κατά τη γνώμη σας μόνο. Πρόσφατα διάβασα το δικό σας, "Τρεις μνήμες και δυο ζωές", και μου φάνηκε πως ο ήρωας του "Πεταλούδα στο παρμπρίζ" μοιάζει πολύ με εσάς.

px είπε...

Πάρε τα άπαντα του Χάκκα ή το "Πού είναι η μάνα σου, μωρή" της Πέτρουλα. Πρόκειται για πολιτική λογοτεχνία, που ελπίζω να σε ταρακουνήσει. Αν ενδιαφέρεσαι για ξένη, πάρε το "Άλικο γράμμα" είναι ό,τι πρέπει (το διαβάζω αυτή την περίοδο). Το τελευταίο δικό μου "Το παραμύθι του ύπνου" θα σου αρέσει περισσότερο απ' ό,τι το πρώτο.

Πάντως καθ' ότι γ' λυκείου, άλλα νομίζω ότι πρέπει να είναι τώρα τα μελήματά σου.

Dominic είπε...

Συμφωνώ, αλλά μια χρονιά μες την μούχλα δεν νομίζω ότι μπορώ να την αντέξω. Και να μπορούσα δεν νομίζω ότι μπορώ να μείνω προσηλωμένος σε ένα πράμα για πολύ. Ελπίζω να τα ξαναπούμε αλλά όχι και πολύ σύντομα. Ας πούμε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Χάρηκα πολύ που τα είπαμε.

 
Creative Commons License
The Golden Pavilion - My way to Trieste by The exiled Hussar is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at thegoldenpavilion.blogspot.com.