Thursday, June 2, 2011

Γκρίνιας Αποθέωση

Προσοχή, ακολουθεί ανάρτηση γεμάτη γκρίνια, διαβάζετε με δικιά σας ευθύνη.

 

Τι να πρωτοπώ;

Θα ξεκινήσω με τα ξένα “πανεπιστήμια”. Ξέρεις αυτά σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και άλλα σε –νια. Αυτά που πληρώνει ο μπαμπάς για να στείλει τον γόνο του να σπουδάσει μπας και βγάλει από μόνος του κάνα φράγκο που στην αντίθετη θα κατέληγε σε υγρό υπόγειο με μια ντουζίνα μυξιάρικα. Και μετά γυρίζει το βόδι κοσμοπολίτης, σπουδαγμένος, άνθρωπος βρε αδερφέ.  Αφού με την αξία του το πήρε το κωλόχαρτο. Νταξ, μπορεί να κέρασε σε κανέναν καμιά χορηγία –με πιάνεις αφού- αλλά έστρωσε τον κώλο του κάτω και διάβασε. Άλλο που τόσα χρόνια δεν ήξερε με τι μοιάζουν τα βιβλία ή γιατί βάζουμε τελείες. Τώρα είναι επιστήμονας και η μαμά τον καμαρώνει με βουρκωμένα μάτια.

–Τι παιδί έβγαλα εγώ! Και το έλεγα πως ήταν μεγάλο κεφάλι αυτός από μικρό.

Αμ τον κακό σου τον καιρό!

 

Από την άλλη είναι αυτοί οι μορφωμένοι που βγάλανε ένα γράμμα και καλά για να μας σώσουν. Μια χαρά κοιμόντουσαν ένα χρόνο τώρα. Ναι, νιώσανε τύψεις επιτέλους και ότι έχουν βαρύ φορτίο στις πλάτες τους. Να μην ήταν και αυτοί που τους πρόλαβαν στις πλατείες καλά θα ήτανε.

 

Είναι και κείνος ο μαλάκας στην θερμοδυναμική σήμερα που ποιός ξέρει από ποιόν ψυχοπαθή θανατοποινίτη φυσικό ψάρεψε τα θέματά του.  Ακούς εκεί ή σκέψη μου να μην υπερβαίνει τις 80 λέξεις αλλιώς λέει δεν θα ληφθεί υπόψη! Ποιός είσαι ρε φίλε;

 

Και τι άλλο θυμήθηκα τώρα; Αυτός ο παλιόκαιρος που τις τελευταίες μέρες το πρωί είναι χαρά θεού και το απόγευμα βρέχει. Ούτε ελβετικό ρολόι τέτοια ακρίβεια. Πόσα σχέδια μου χάλασε. Σχέδια που δεν γράφονται εδώ. Γαμώτο! Μην αρχίσω.

 

Λίγα είπα. Πάλι καλά . Αυτά για σήμερα. Θα έχει και άλλο.

 

vader2

 

Σοβαρά τώρα, ο Darth Vader?!?!?

6 comments:

Amélie Melon said...

Αυτο με τα ξένα πανεπιστήμια με βγάζει ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ!!! Σκοτώνεσαι εσύ χρόνια και χρόνια και μετά σου έρχεται ο άλλος κύυυυριος και κυυυυρια με το πτυχιάκι του (άλλο που τα 'ξυνε, το πτυχιάκι το πήρε) και τσουπ σου παίρνει και την θέση για ειδικότητα (στον δικό μου τομέα τουλάχιστον)!! πφφφ συγχίστηκα πάλι!!

Αααααχ στην ίδια κατάσταση είμαι και εγώ... Γιατί να μην υπάρχει κάποιος που να μπορείς να τον βάλεις κάτω και να τον αρχίσεις στο μίρλι μίρλι μίρλι μίρλι και να μην σου φέρνει αντίρρηση.. Απλα να σου λέει ναι ναι δίκιο έχεις?! Θέλω να γκρινιάξω και δεν μπορώωω!

The exiled Hussar said...

Εγώ να δεις πως είμαι και ας μην μου μπαίνουν. αααργκ (νεύρα)
Όσο για το άλλο, όπως το βλέπω έχεις δύο επιλογές:
Θα πας σε ψυχολόγο θα του τα σκάσεις χοντρά και θα του πεις βούλωσε το, τώρα μιλάω εγώ
ή
Θα βρεις έναν άστεγο ή μέθυσο (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και θα πάτε μαζί να τον κεράσεις ένα ποτάκι. Κουβέντα δεν θα πει, εκτός και αν συμφωνήσετε από πριν να συμφωνεί.

Ήμουν μεταξύ του να γράψω για σένα καμιά συνταγούλα και αυτού. Νομίζω ότι αυτό ήταν καλύτερο. >:)

Amélie Melon said...

Χαχαχαχα!! Καλύτερο αυτο!! Βγάλτα από μέσα σου... Και γκρίνιαξε όσο δεν πάει... (για συνταγές χρόνο δεν έχω τωρα ούτως ή άλλως, από ιούλη πάλι!)

Anonymous said...

και εμένα με εκνευρίζει αυτό με τα ξένα πανεπιστήμια. και δε μιλάμε για πανεπιστήμια τύπου cambridge, harvard κλπ. που για να μπεις πρέπει να σκοτωθείς στο διάβασμα. μιλάμε για το ΚΑΘΕ ΑΚΥΡΟ πανεπιστήμιο στις βαλκανικές χώρες όπου πάει ο ΚΑΘΕ ΑΚΥΡΟΣ πρώην μαθητής, ο συμμαθητής μας εκείνος που δεν μπορούσε μία εξίσωση να λύσει και θα βγει γιατρός/δικηγόρος/πολιτικός μηχανικός και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σε 4-5 χρόνια. και αυτός ο ΑΚΥΡΟΣ κάποια μέρα θα αναλαμβάνει υποθέσεις ανθρώπων, είτε σε επίπεδο υγείας, είτε σε επίπεδο νομικό είτε σε επίπεδο στέγασης! αν είναι δυνατόν!!

πφ, και εγώ νεύρα έχω με αυτό το θέμα, δεν είσαι ο μόνος.

καλή μέρα σου εύχομαι! :)

* και με πολύ ωραία φωτογραφία συνόδευσες το κείμενό σου. :Ρ

The exiled Hussar said...

Κι εγώ για αυτούς του βουτυράτους λέω.
Να πω ότι κάποιος πήγε στο ΜΙΤ και μπόρεσε και βγήκε, εκεί ναι να τον παραδεχτώ, αλλά όχι και να έρχεται το κάθε μαγκάκι με πληρωμένο πτυχίο από το τελευταίο χωριό της Βουλγαρίας και να ανοίγει ιατρείο, γραφείο κλπ.
Εσύ από την άλλη θα κάνεις γύρω στα 6 χρονάκια μόνο για το πτυχίο σου και άλλα τόσα για μεταπτυχιακά-διδακτορικά και εγώ δεν ξέρω τι άλλο για να περιμένεις το μίνιμουμ κάνα χρόνο μπας και σε πάρουν σε καμιά καφετέρια ή σουβλατζίδικο.

Και το αστείο θα έρθει αργότερα. Αναπόφευκτα θα πετύχεις κάποιον παλιό σου συμμαθητή που ανήκει στην "ελίτ". Συζητάτε για τον χαμένο χρόνο, αυτός τα δικά του εσύ τα δικά σου και όταν έρχεται η σύγκριση
> poker face

The exiled Hussar said...

Αλήθεια τώρα, η φωτογραφία δεν είναι και πολύ άσχετη;

 
Creative Commons License
The Golden Pavilion - My way to Trieste by The exiled Hussar is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at thegoldenpavilion.blogspot.com.