Wednesday, January 11, 2012

Σκέψεις μακράς διαρκείας

Τετάρτη βράδυ, στην τηλεόραση βλέπω τα σαΐνια που μαγειρεύουν και εγώ είμαι λιγάκι κουρασμένος από το διήμερο σπριντ διαβάσματος που τελειώνει αύριο. Και μετά έρχεται άλλη μια ωραία και γεμάτη εβδομάδα στο φουλ. Και μετά γύρω στον μήνα και [μάλλον] ξεμπερδεύω, προσωρινά. Ότι θα κάναμε ταινία, θα έγραφα βιβλίο, θα πηγαίναμε εκδρομή –το τελευταίο παίζει ακόμα-.

 

Δεν θέλω να γράψω όμως για αυτά, αλλά για κάτι όχι μακριά του. Πρόσφατα σκέφτηκα πόσες είναι οι χαμένες ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια που έφυγαν για άλλα μέρη.

 

Πρώτος και πιο εκνευριστικός, ο ύπνος. Κοιμάμαι κατά μέσο όρο οκτώ ώρες την ημέρα, δηλαδή το ένα τρίτο της ημέρας, δηλαδή γύρω στα εφτά χρόνια από την ζωή μου. Με την προοπτική ότι θα ζήσω μέχρι τα εξήντα (απαισιόδοξη πρόβλεψη, οι αισιόδοξες κάνουν λόγο για κατοστάρι), αυτό μας κάνει πάνω από είκοσι χρόνια ύπνου.  Ωωωωωωωωωωπα!  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΥΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

Επόμενος ύποπτος, το πλύσιμο των πιάτων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ξοδεύω τέσσερα λεπτά/μέρα μόνο για να πλένω πιάτα. Αν τα προσθέσουμε, βγαίνει γύρω στην μια ημέρα τον χρόνο μόνο για να πλένεις πιάτα.

 

Είναι και η τουαλέτα, αλλά αυτά δεν λέγονται και οι υπολογισμοί αφήνονται στους αναγνώστες. Αν τα φτιάξετε θα καταλάβετε ότι βγαίνουν και εκεί πολλές μέρες.

 

Άσχετο αλλά οι από πάνω μάλλον πήραν μωρό που γκαρίζει όλη μέρα. Και δεν είχαν δώσει ενδείξεις, οπότε το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι το έκλεψαν από κάπου.

 

Ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση κάθε πεντάλεπτο  χωρίς προφανή λόγο. Υποψιάζομαι ότι ανέπτυξε αλλεργία στο αντιβιοτικό του και φταρνίζεται κάθε τόσο.

7 comments:

Λιακάδα ☼ said...

Συμπάσχω...
Και ο δικός μου φτύνει μπλε οθόνες κάθε λιγο και λιγάκι με κινέζικα γράμματα... (τουλάχιστον 1 κάθε 2-3 ώρες)
Μάλλον εξορκιστή χρειάζεται...
Καλή σου μέρα! :)

Flying.High.Dead.Angel said...

Να χαίρεσαι τον ύπνο όσο μπορείς κι αν μπορείς δώσε και σε μένα λίγο! Όσο για τον υπολογιστή,μάλλον επιδημία πρέπει να είναι γιατί κι ο δικός μου του κεφαλιού του κάνει...Καλή συνέχεια! :)

The exiled Hussar said...

@Λιακάδα: Ο δικός μου είναι ντόπιος, μόνο σβήνει χωρίς κινέζικα, μάλιστα τώρα που γράφω έχει πολύ ώρα χωρίς να σβήσει. Ύποπτο. [Άσχετο αλλά Από που μας ήρθες;]

@FHDA:Εγώ μια χαρά απολαμβάνω τον ύπνο και δεν σηκώνομαι το πρωί, αλλά σκέψου πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ζούσες 7 χρόνια παραπάνω. Δελεαστικό?

Λιακάδα ☼ said...

Aπό τον πλανήτη γη!
μμμ... νομίζω δηλαδή... :))
Eσύ από που είσαι?

The exiled Hussar said...

Εγώ είμαι σίγουρος ότι είμαι από τον Πλούτωνα, αλλά δεν ρωτάω για μένα.

Είναι πρωτόγνωρο το να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι που διαβάζουν το μπλόγκ σου.

Ελπίζω να αντέξεις και να μείνεις ?!?!

Λιακάδα ☼ said...

Δεν ειναι θέμα αντοχής...
Είναι θέμα ενδιαφέροντος...

Η μάλλον ναι!

Θέμα αντοχής είναι!

Αν δεν αντέξω λόγω πλήξης θα την κάνω με ελαφριά... :)

Καλό βράδυ!

Flying.High.Dead.Angel said...

Βρήκες άνθρωπο να δελεάσεις κι εσύ! Καληνύχτα...

 
Creative Commons License
The Golden Pavilion - My way to Trieste by The exiled Hussar is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at thegoldenpavilion.blogspot.com.