Thursday, February 9, 2012

Όλο το παρασκήνιο από την σύσκεψη της 8ης Φεβρουαρίου

 

Σε ένα μεγάλο τραπέζι κάθονται οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Καρατζαφέρης. Μπροστά τους έχουν τα κείμενα του μνημονίου. Οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι απουσιάζουν. Οι τέσσερις περιμένουν μέχρι να σερβιριστούν οι καφέδες, τα νερά και τακτοποιούν τα χαρτιά μπροστά τους. Όταν όλα είναι έτοιμα έχουν μείνει μόνο οι τέσσερις και κανείς άλλος στο δωμάτιο. Ο Παπαδήμος παίρνει τον λόγο.

Λ.Π.: Κύριοι, αντιμετωπίζουμε ένα από τα μεγαλύτερα διλλήματα των τελευταίων χρόνων. Από την απόφαση που θα πάρουμε εδώ σήμερα θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να πράξουμε αυτό που θεωρούμε το …

Ο Σαμαράς διακόπτει.

Α.Σ.: Κύριε πρωθυπουργέ, με όλο το σεβασμό, θα έλεγα να αφήσετε στην άκρη τους θεατρινισμούς και να ασχοληθούμε με την απόφαση που ήρθαμε εδώ να πάρουμε.

Γ.Κ.: Πολύ σωστά. Μιας και υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι προτείνω να θέσουμε το θέμα προς ψήφιση.

Γ.Π.: Ας σηκώσουν τα χέρια λοιπόν όσοι είναι υπέρ της νεροτσουλήθρας. Και τώρα όσοι θέλουν τσουβαλοδρομίες.

3 comments:

Λιακάδα ☼ said...

χαχαχα! Να΄σαι καλά!
Κλαυσίγελος με έπιασε ένα πράγμα...

The exiled Hussar said...

Ο φίλος μου ο γούγλης μου λέει ότι κλαυσίγελος σημαίνει γέλιο και κλάμα μαζί. Γιατί; Δεν είναι αρκετά αστείο ώστε να σε πιάσει μόνο γέλιο;
Η πληροφορία είναι αξιόπιστη αλλά όχι διασταυρωμένη. Αν όμως σκεφτείς το πόσο ύποπτα ευρύχωρα είναι τα γραφεία και οι αίθουσες συσκέψεων, δεν θα αμφιβάλεις.

Λιακάδα ☼ said...

Κλαυσίγελος επειδή ξέρω ότι δυστυχώς είναι αληθινό...

 
Creative Commons License
The Golden Pavilion - My way to Trieste by The exiled Hussar is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at thegoldenpavilion.blogspot.com.