Tuesday, March 13, 2012

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί:

[…] Νέος ιός βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για τον ιό της Αηδίας. Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη την προέλευσή του αλλά οι πιθανότερες πηγές μπορεί να είναι: Τουρκία μέσω εισαγόμενων σειρών, Γερμανία-Βέλγιο κυρίως από τα σχέδια ανάκαμψης-ανάπτυξης που παράγονται καθημερινώς, τηλεμαραθώνιοι  για πεινασμένα παιδιά στην Αφρική, Eurovision, Talent Shows και συναφή αλλά και διαβάζοντας το συγκεκριμένο blog. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από ελαφρά αηδία, ενώ μικρό ποσοστό μπορεί να προκαλέσει “Σοβαρότητα” ή ακόμα και  “Σύνδρομο της Σκατόφατσας”. Συνήθως αναφέρονται συμπτώματα όπως εμετός, συνεχής αναγούλα και αποστροφή προς κάθε εξωτερικό ερέθισμα. Σε μικρότερα ποσοστά εκδηλώνονται υψηλός πυρετός ή ρίγη καθώς και ακατάπαυστη διάρροια που εξουθενώνει τους ασθενείς.

 

Θεραπεία- Μέσα αντιμετώπισης του ιού:

 

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία. Οι ερευνητές του Κέντρου δουλεύουν ασταμάτητα και υπερωρίες για την παρασκευή εμβολίου. Υπάρχει βέβαια και η παραδοσιακή θεραπεία που περιλαμβάνει περπάτημα υπό το φως του φεγγαριού με μια παρθένα και μαύρο γάτο σε ξέφωτα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στις κατά τόπους περίεργες γριές.

 

Μέτρα πρόληψης:

 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά να αποφεύγεται η επαφή με ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Συνιστάται θερμά στους ασθενείς ή σε όσους αισθάνονται ασθενείς να παραμένουν εντός των κατοικιών τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα συμπτώματα. Να αποφεύγεται η θέαση μεσημεριανών εκπομπών, ειδήσεων ανεξαρτήτως ώρας και πάσης φύσεως σαπουνόπερες.  Έχει επιβεβαιωθεί πως και μόνο η θέαση ασθενή ή άσχημου ανθρώπου αυξάνει δραματικά την πιθανότητα προσβολής από τον ιό.

 

Το Υπουργείο Υγείας φροντίζει και μεριμνά για την υγεία των ελλήνων πολιτών. Ξεκινά την καμπάνια αντιμετώπισης και πρόληψης του ιού της  Αηδίας από αυτό εδώ το ιστολόγιο. Το σποτάκι που θα παίζει καθημερινώς σε ώρες αιχμής στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι στο στάδιο του μοντάζ και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του από την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Και μην ξεχνάτε: Ενημερώνομαι, προφυλάσσομαι, συνεχίσω να υπάρχω

 

® The Exciled Hussar – Ministry of Health, Greek Republik

Monday, March 5, 2012

Seriously, what’s wrong with everyone?

 

 

Αλήθεια τώρα, τι έχουν πάθει όλοι; Ή τι έχω πάθει εγώ; Μάλλον κάτι έχουν οι άλλοι.

 

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την κατάσταση με ακρίβεια και μερικά εύκολα παραδείγματα.

 

Είναι σα να έχουν πάρει μια χούφτα υπνωτικά χάπια μαζί με δύο λίτρα  red bull. Το αποτέλεσμα είναι μια κοιμισμένη υπερδιέγερση. Για να περάσω την σκέψη μου, φανταστείτε ένα τσούρμο από ζόμπι και μπροστά τους ένα φορτηγό γεμάτο ανθρώπινους εγκεφάλους (εδώ ταιριάζει και ό,τι άλλο έχουν ταΐσει σε ταινίες διεστραμμένοι σκηνοθέτες).

 

Κάτι άλλο.  Έχω την εντύπωση πως πριν λίγες μέρες ένα αέριο (από αυτά που μας ψεκάζουν ντε) κάνει τους πάντες να ξεχνούν. Μια προσωρινή αμνησία που κανένας δεν φαίνεται να θυμάται. Λογικό. Παράδειγμα: Δύο άτομα λένε κάτι την δευτέρα και την τρίτη το έχουν ξεχάσει. Μόνο που εγώ –δυστυχώς- δεν το ξέχασα. Γιατί δεν ψέκασαν και πάνω από το σπίτι μου;

 

“Ο χαμένος χρόνος δεν γυρίζει πίσω.” Ή κάτι παρόμοιο. Ξέρετε το συναίσθημα που νιώθεις ότι έχεις χάσει πολλά λόγω της εξεταστικής που κράτησε γύρω στον μισό χρόνο; Μάλλον όχι. Εγώ όμως το ξέρω. Και είναι χειρότερο από όσο ακούγεται. Και όπως γράφω πιο πάνω ό,τι χάθηκε, χάθηκε. Και οι επόμενοι –πολλοί- μήνες δεν προσφέρονται για μεγάλα σχέδια (όχι και τόσο μεγάλα αλλά τουλάχιστον είναι σχέδια).

 

Ακόμα η αίσθηση σαρκασμού που δεν έπεφτε ακόμα και αν είχαμε πόλεμο, έχει αρχίσει να κλονίζεται. Χρειάζομαι επειγόντως προτάσεις για φάρσες (όχι από τηλεφώνου, αυτές είναι για παιδάκια).

 
Creative Commons License
The Golden Pavilion - My way to Trieste by The exiled Hussar is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at thegoldenpavilion.blogspot.com.