Tuesday, March 13, 2012

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί:

[…] Νέος ιός βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για τον ιό της Αηδίας. Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη την προέλευσή του αλλά οι πιθανότερες πηγές μπορεί να είναι: Τουρκία μέσω εισαγόμενων σειρών, Γερμανία-Βέλγιο κυρίως από τα σχέδια ανάκαμψης-ανάπτυξης που παράγονται καθημερινώς, τηλεμαραθώνιοι  για πεινασμένα παιδιά στην Αφρική, Eurovision, Talent Shows και συναφή αλλά και διαβάζοντας το συγκεκριμένο blog. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από ελαφρά αηδία, ενώ μικρό ποσοστό μπορεί να προκαλέσει “Σοβαρότητα” ή ακόμα και  “Σύνδρομο της Σκατόφατσας”. Συνήθως αναφέρονται συμπτώματα όπως εμετός, συνεχής αναγούλα και αποστροφή προς κάθε εξωτερικό ερέθισμα. Σε μικρότερα ποσοστά εκδηλώνονται υψηλός πυρετός ή ρίγη καθώς και ακατάπαυστη διάρροια που εξουθενώνει τους ασθενείς.

 

Θεραπεία- Μέσα αντιμετώπισης του ιού:

 

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία. Οι ερευνητές του Κέντρου δουλεύουν ασταμάτητα και υπερωρίες για την παρασκευή εμβολίου. Υπάρχει βέβαια και η παραδοσιακή θεραπεία που περιλαμβάνει περπάτημα υπό το φως του φεγγαριού με μια παρθένα και μαύρο γάτο σε ξέφωτα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στις κατά τόπους περίεργες γριές.

 

Μέτρα πρόληψης:

 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά να αποφεύγεται η επαφή με ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Συνιστάται θερμά στους ασθενείς ή σε όσους αισθάνονται ασθενείς να παραμένουν εντός των κατοικιών τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα συμπτώματα. Να αποφεύγεται η θέαση μεσημεριανών εκπομπών, ειδήσεων ανεξαρτήτως ώρας και πάσης φύσεως σαπουνόπερες.  Έχει επιβεβαιωθεί πως και μόνο η θέαση ασθενή ή άσχημου ανθρώπου αυξάνει δραματικά την πιθανότητα προσβολής από τον ιό.

 

Το Υπουργείο Υγείας φροντίζει και μεριμνά για την υγεία των ελλήνων πολιτών. Ξεκινά την καμπάνια αντιμετώπισης και πρόληψης του ιού της  Αηδίας από αυτό εδώ το ιστολόγιο. Το σποτάκι που θα παίζει καθημερινώς σε ώρες αιχμής στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι στο στάδιο του μοντάζ και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του από την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Και μην ξεχνάτε: Ενημερώνομαι, προφυλάσσομαι, συνεχίσω να υπάρχω

 

® The Exciled Hussar – Ministry of Health, Greek Republik

2 comments:

Flying.High.Dead.Angel said...

Μια στάλα γέλιου όλοι την χρειαζόμαστε. Μην τα ξαναλέμε και γινόμαστε κουραστικοί. Τις καλησπέρες μου.

The exiled Hussar said...

Καλοδεχούμενα τα επαινετικά σχόλια. Θα μείνω πιστός στο ποιοτικό χιούμορ.

 
Creative Commons License
The Golden Pavilion - My way to Trieste by The exiled Hussar is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at thegoldenpavilion.blogspot.com.